• 2021-06-06 14.10.46.jpg
  • 2021-06-06 14.11.27.jpg
  • 2021-06-06 08.29.52.jpg
  • 2021-06-06 08.29.05.jpg
  • 2021-06-06 08.29.57.jpg
  • 2021-06-10 20.05.12.jpg
  • 2021-06-10 20.05.42.jpg
  • 2021-06-06 14.11.17.jpg
  • 2021-06-06 14.11.36.jpg
  • 2021-06-06 08.29.37.jpg
  • 2021-06-10 20.04.52.jpg
  • 2021-06-06 08.29.31.jpg
  • 2021-06-06 14.10.39.jpg
  • 2021-06-06 08.29.18.jpg
  • 2021-05-13 18.56.30.jpg
  • 2021-06-06 08.28.54.jpg
  • 2021-06-06 14.10.56.jpg
  • 2021-06-10 20.05.03.jpg
  • 2021-05-13 18.56.25.jpg
  • 2021-06-06 08.29.11.jpg
  • 2021-06-06 14.11.02.jpg

Bamseboller
25 g. Gær.
4 spsk. Lunkent vand.
2 dl. Mælk.
4 tsk. Honning.
1 tsk. Salt.
4 spsk. Olie.
400 g. Hvedemel. (ca. 6 – 7 dl.)


Opløs gær og honning i det lunkne vand.
Tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen skal og tilsæt efterhånden resten af melet.
Dejen skal stå og hæve et lunt sted i 20 minutter.
Dejen deles i ca. 10 stk. og formes til boller.
De sættes på pladen og skal nu hæve i 1 time.
Der må gerne lægges et fugtigt viskestykke over.
Derefter pensles bollerne med mælk eller æg.
Bollerne bages midt i ovnen i ca. 10 – 12 minutter (Til de er gyldne) ved 225°C (varmluft 200°C).

Tips: Det er vigtigt at overholde bollernes hævetid – det er den og olien, der gør bollerne luftige.